Castraveti murati cu tarhon

Printeaza

Castraveti murati din: castraveti, apa, sare, piper, ardei iute, telina, morcovi, cimbru, tarhon, marar, crengute de visin, hrean, usturoi, otet si zahar.

Ingrediente:Castraveti murati cu tarhon

  • 10 kg castraveţi
  • 6 l de apă
  • 6 linguri de sare
  • 1 lingură de piper
  • 1 ardei iute
  • 1 ţelină
  • 2 morcovi
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 1 crenguţă de tarhon
  • mărar
  • 2 crenguţe de vişin
  • 4 rădăcini de hrean
  • 1 căciulie de usturoi
  • 100 ml de oţet
  • 1 lingură de zahăr

 

Mod de preparare:

Se pun castraveţii într-o oală mare, se toarnă peste ei 7 l de apă fiartă cu şase linguri de sare, se acoperă cu un capac şi se lasă până a doua zi.

Se pregătesc borcanele cu mărar şi cimbru peste care se pun castraveţii în picioare unul lângă altul, iar printre ei se adaugă rozete de morcov, ţelină, usturoi şi fâşii de hrean.

Se aranjează pe rânduri, până se umple borcanul. Prima apă din castraveţi se aruncă, apoi 6 l de apă se pun la fiert cu sare, piper, cimbru, tarhon, oţet şi o lingură de zahăr.

Se adaugă deasupra usturoiul rămas, vişinul, frunze de ţelină, ardei iute, mărar şi hrean.

Se toarnă apa fiartă peste castraveţi, se leagă cu celofan şi se duc la beci.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • reteta de castraveti pentru iarna cu tarhon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.