Castraveti murati cu usturoi

Printeaza

Castraveti murati cu usturoi din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar.

Ingrediente:Castraveti murati cu usturoi

  • 2,5-3 kg castraveţi
  • 3 cepe
  • 4 morcovi
  • 2 conopide
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • frunze de ţelină
  • boabe de muştar
  • 2 l apă
  • 1 l oţet
  • 500 g zahăr
  • 5 linguri sare grunjoasă
  • frunze de hrean

 

Mod de preparare:

Se spală castraveţii, se sterilizează borcanele, se curăţă ceapa şi morcovii şi se taie rondele, se curăţă usturoiul. Se aşază la fundul borcanului frunze de hrean, apoi se pun castraveţi, rondele de ceapă şi morcov, usturoi, frunze de dafin şi frunze de ţelină.

Se pun într-o oală apa, oţetul, zahărul, sarea grunjoasă şi se lasă să fiarbă în clocot 5 minute. Se pune borcanul pe lamă de cuţit, se adaugă câte o aspirină în fiecare borcan, se toarnă lichidul în borcane, se înfiletează şi se acoperă cu pături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.