Castraveti in saramura cu marar
PrinteazaCastraveti in saramura cu marar
Castraveţii muraţi au o istorie prestigioasă. Strămoşii lor pot fi dataţi în jurul anului 4400 Î.Hr., în Mesopotamia, când s-au conservat pentru prima dată castraveţi în saramură.
De acolo, ei au pornit să cucerească lumea antică: Grecia, Egiptul şi Roma. fiind menţionaţi în Vechiul Testament, în Cartea lui Isaia şi în cea de-a patra Carte a lui Moise.
Castraveţii muraţi cu mărar se prepară în casă. cu o legătură de mărar la patru duzini de castraveţi mici. Celelalte ingrediente sunt apă, oţet, sare şi usturoi. Zeama clocotită se toarnă peste castraveciorii crocanţi în borcane, care se păstrează sigilate 4-5 săptămâni.
Castraveţii muraţi nu au doar un gust bun şi o consistentă crocantă, ci ajută şi la absorbţia fierului în organism, având un conţinut mare de vitamina C. Toate aceste beneficii au fost apreciate şi de marii gânditori ai lumii.
Filozoful Aristotel a lăudat castraveţii muraţi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Napoleon i-a transportat ca provizii pentru armată, iar George Washington a cultivat o întreagă colecţie de 476 de soiuri.
Data viitoare când mâncaţi castraveţi muraţi, amintiţi-vâ că vă aflaţi într-o companie aleasă!