Castraveţi în otet

Printeaza

O reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente.

Ingrediente:Castraveţi în otet

  • 2  kg castraveţi cornişon
  • 1 l oţet
  • 3  l apă
  • 3  linguri cu sare mare
  • 4  linguri cu zahăr
  • 2 rădăcini de hrean
  • 2-3 morcovi crenguţe de vişin,
  • tulpini de mărar
  • foi de dafin
  • 1 plic amestec de condimente pentru murături

 

Mod de preparare:

Spală bine borcanele şi ţine-le câteva minute în cuptorul încins, pentru sterilizare. Pune castraveţii în borcane şi strecoară printre ei fâşii de rădăcină de hrean, rondele de morcovi, crengu­ţe de mărar şi vişin.

Dă apa cu oţetul şi foile de dafin în clocot, pune sarea, zahărul şi amestecul de condimente pentru mură­turi ţărăneşti. Lasă la răcit 15 minute şi toarn-o foarte încet peste castraveţii din borcane, ca să iasă ca aerul dintre ei.

Zeama trebuie turnată până unde începe filetul borcanului, pentru că ames­tecul de oţet nu fermentea­ză şi nu se umflă. Sigilează borcanele cu celofan şi depozitează-le în cămară.

Castraveţi în otet

Castraveţi în otet

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buni castravetii in otet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.