Castraveti cu smantana si marar

Printeaza

Castraveti cu smantana

Ingrediente:Castraveti cu smantana si marar

  • 2 linguri untdelemn
  • 1 ceaşcă smântână
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin
  • boia
  • frunze de telină
  • 1 kg castraveţi mari

 

Mod de preparare:

Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru, foi de dafin, frunze de ţelină.

Când clocoteşte apa se pun castraveţii să fiarbă, nu mult, dar nici puţin, să se pătrundă doar.

Se scot, se lasă să aştepte până mai fierbe zeama şi scade de-un sos se toacă mărarul.

Se toarnă sos şi smântână peste castraveţi, se piperează aşa, ca un moft final, lumea zice că e un aperitiv de nici nu mai mănânci altceva.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.