Castraveti cu branza, in aspic

Printeaza

Castraveti cu branza, in aspic din: castraveti, branza, ceapa, usturoi, gelatina, ulei, marar, sare, piper, rosii.

Ingrediente:Castraveti_cu_branza_in_aspic

  • 5-6 castraveţi cornişon
  • 400 g brânză dulce
  • 1 ceapă mică sau 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 linguriţă (5 g) gelatină
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei pentru vas
  • 1 legătură mărar verde
  • piper negru măcinat
  • sare
  • 2 roşii de dimensiune mijlocie, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Speli castraveţii. Păstrezi 1 castravete pentru ornat. Cureţi de coajă ceapa şi castraveţii rămaş apoi le dai pe răzătoarea mare. Le sărezi uşor şi le laşi în frigider timp de 10 minute, ca să se scurgă zeama.

Inmoi gelatina în 50 ml apă rece, iar după 10 mim te o topeşti la bain-marie. Păstrezi câteva fire de mărar pentru decor, iar restul îl speli şi îl tai mărunt.

Mixezi fin brânza dulce, după care adaugi castraveţii bine scurşi, usturoiul pisat, ceapa, zeama de lămâie, sare, piper şi gelatina topită călduţă.

Ungi un vas de sticlă sau o tavă cu ulei şi-l tapetezi cu rondele subţiri de castravete, apoi torni cu grijă compoziţia de brânză, după care dai la rece pentru cel puţin 3 ore. De preferat este să păstrezi aperitivul în frigider până a doua zi.

Inainte de a servi la masă aperitivul, scoţi vasul din frigider şi îl pui într-o cratiţă cu puţină apă călduţă, ca să se desprindă preparatul cu uşurinţă de pereţi.

După 5 minute, răstorni aperitivul pe un platou pe care îl poţi tapeta cu frunze de salată verde. Decorezi cu rondele de roşii sau de castravete.

Castraveti cu branza, in aspic

Castraveti_cu_branza_in_aspic

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.