Castraveţi bulgăreşti

Printeaza

Castraveţi bulgăreşti din: castraveti, ceapa, morcovi, seminte de mustar, boabe de piper, sare, zahar, otet.

 

Ingediente:

  • 3 kg castraveti
  • 4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • seminte de mustar
  • boabe de piper
  • sare pentru muraturi
  • zahar
  • circ 1 1/4 l otet

pentru fiecare borcan:

  • 1 lingura rasa de sare
  • 1 lingura zahar
  • 150 ml otet
  • apa

 

Mod de preparare:

Alegi castraveţi proas-peţi, sănătoşi (fără pete) şi tari la capete.

Pregăteşti borcane de 800 ml, de preferinţă din cele care al căror capac se înfiletează. Speli legumele.

Cureţi ceapa şi morcovii şi le tai în rondele fine sau în fâşii subţiri.

Aşezi castraveţii în borcane, cu felii de ceapă şi morcov printre ele.

Pui îp fiecare borcan câte 1/2 linguriţă boabe de piper şi seminţe de muştar, câte 1 lingură rasă cu sare şi zahăr, 150 ml oţet şi completezi cu apă, lăsând un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului.

Infiletezi capacele borcanelor şi le întorci pe capac, verificând astfel dacă se închid ermetic.

Aşezi borcanele în oale, pe prosoape de bucătărie.

Torni apă în oală, fără să acoperi borcanele şi le fierbi pe baie de abur 25-30 de minute, la foc mic.

Laşi borcanele la răcit în pături, până a doua zi, apoi le aşezi în cămară sau beci.

 

Castraveţi bulgăreşti

Castraveti_bulgaresti

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.