Castraveti aromati cu nuca
PrinteazaCastraveti aromati cu nuca din: castraveti, nuca, zahar, smantana, ulei, zahar, ceapa.
- 30 g miez de nucă
- 1 kg castraveţi
- 1 lingură zahăr
- 1 ceapa
- 200 g smântână
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Se rumenesc într-o tigaie, fără ulei, 30 g miez de nucă pisat. Se curăţă de coajă 1 kg castraveţi, se taie în două pe lung şi se scot seminţele.
Se caramelizează 1 lingură zahăr. Se adaugă bucăţile de castraveţi şi 1 ceapă tocată; se călesc 5 minute. Se adaugă 200 g smântână şi se dă în câteva clocote, amestecând.
Se sărează şi piperează, se toarnă 1 lingură ulei şi se presară mărar, pătrunjel şi hasmaţuchi, tocate, şi nuca zdrobită.
Pofta buna!