Cassoulet cu carne

Printeaza

Cassoulet cu carne din: fasole, carne de porc, ceapa, usturoi, ulei, cimbru, sare, piper, pesmet.

Ingrediente:Cassoulet cu carne

  • 750 g fasole albă uscată, haricot sau cannellini, aleasă şi spălată bine
  • 750 g carne de porc, fără os, tăiată în felii groase de 1 cm
  • 1 buchet de plante aromatice
  • 3 cepe tocate
  • 1 morcov mijlociu, tăiat în bucăţi de 1 cm
  • 2 linguri usturoi tocat mărunt, plus încă 2 căţei
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 picioare de raţă conservate în untură
  • 3 rămurele de cimbru
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 500 g cârnaţi de porc cu usturoi, fierţi, fără pieliţă

Pentru stratul de pesmet de deasupra:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură usturoi macinat
  • 75 g pesmet alb proaspăt, nu prea fin
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

 

Mod de preparare:

Turnaţi peste fasole apă rece cât sâ o acoperiţi bine şi lăsaţi-o la înmuiat peste noapte. Dimineaţa, scurgeţi fasolea de apă si clătiţi-o.

Umpleţi o oală mare cu apă şi fierbeţi carnea de porc la foc mic împreună cu plantele aromatice timp de o oră şi 15 minute. Intre timp culegeţi spuma de la suprafaţă.

Adăugaţi fasolea, ceapa, morcovul şi usturoiul tocat şi fierbeţi totul încă 45 minute fără capac. Fasolea trebuie sâ fie doar puţin moale. Scurgeţi apa, fără sâ o aruncaţi, şi scoateţi plantele aromatice.

Incălziţi cuptorul la 190°C.

Incingeţi o lingură de ulei de măsline într-o tavă, la foc mare. şi rumeniţi bine picioarele de raţă pe toate părţile, întorcându-le repede, ca să nu se ardă.

Apoi lăsaţi-le deoparte, scoateţi grăsimea din tavă, păstrând doar puţină, pentru a căli căţeii de usturoi întregi la foc mic, 1-2 minute. Acum puteţi lua tava de pe foc.

Puneţi înapoi în tavă picioarele de raţă, cu pielea în sus. Adăugaţi peste ele fasolea scursă de apă şi carnea de porc, formând un strat egal. Adăugaţi rămurelele de cimbru şi 1,25 litri din zeama în care a fiert fasolea. Asezonaţi totul bine cu sare şi piper şi daţi tava la cuptor, fără a o acoperi, timp de 30 minute.

Intre timp, într-o tigaie mare, puneţi sâ se încingă restul uleiului de măsline şi prăjiţi rapid cârnatul de porc cu usturoi pe toate părţile. După ce s-a răcit, tăiaţi-l în felii de 1 cm grosime.

După ce mâncarea a stat în cuptor 30 minute, adăugaţi şi feliile de cârnat şi daţi din nou tava la cuptor încă 30 minute.

Pentru a prepara stratul de pesmet de deasupra, încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu. Căliţi usturoiul un minut, apoi adăugaţi pesmetul şi asezonaţi-l după gust.

Prăjiţi-l în continuare, ca sâ devină crocant, apoi luaţi-l de pe foc şi amestecaţi-l cu pătrunjelul tocat. Scoateţi mâncarea din cuptor şi lăsaţi-o sâ stea 10 minute.

Serviţi-o garnisită cu pesmet prăjit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.