Cascaval de casa cu branza si unt

Printeaza

Cascaval de casa cu branza si unt din: brânză de vaci, lapte, zahăr, ouă, bicarbonat, brânză de oi, unt.

Cascaval de casa cu branza si unt

Ingrediente:

  • 1,5 kg brânză de vaci
  • 2,5 l lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 6 ouă
  • 2 linguriţe bicarbonat
  • 350 g brânză de oi
  • 300 g unt

Mod de preparare:

Pui într-o oală laptele, la fiert, împreună cu brânza de vaci şi cu zahărul.  Le amesteci bine şi le laşi să fiarbă la foc mic, până se taie laptele, aproxima­tiv 10 minute.

Pui brânza într-o strecurătoare, să se scurgă. Un­tul îl topeşti într-un vas aşezat pe foc mic, îl amesteci cu brân­za de oi şi laşi amestecul circa 5 minute pe foc.

Apoi adaugi brânza scursă bine. Intr-un cas­tron baţi ouăle cu bicarbonatul, iar când brânza de oi s-a topit puţin, torni’ ouăle şi amesteci continuu, să nu se prindă de vas.

Când s-a terminat zerul, răstorni caşcavalul într-o cratiţă unsă şi-l dai la rece. A doua zi îl răstorni pe o farfurie întinsă şi poate fi consumat

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.