Cartofi umpluti cu bacon si telemea

Printeaza

Cartofi umpluti cu bacon si telemea din: cartofi, bacon, telemea, usturoi, ardei, patrunjel, ulei, busuioc, smantana, oua, cascaval.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu bacon si telemea

  • 8 cartofi
  • 200 g bacon
  • 200 g telemea tare
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1 crenguţă busuioc
  • 200 g smântână
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Se lasă cartofii în coajă, se spală şi se introduc la microunde 10 minute.

Se taie în jumătate şi cu o linguriţă se scobesc, pentru a se obţine forma unei bărcuţe. Se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi, şi se scot pe un prosop absorbant.

Se dă brânza pe râzătoare, baconul, ardeiul şi frunzele de pătrunjel se taie mărunt, usturoiul se zdrobeşte. Se amestecă totul şi se pune miezul de la cartofi.

Se umple fiecare bărcuţă din cartof, se unge cu ulei o tavă termorezis-tentă şi se aşază bărcuţele în ea. Se bat ouăle cu smântână, se pune cu lingura peste umplutură, se presară caşcaval ras şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Se servesc bărcuţele alături de şniţel de pui sau porc şi cu o salată de sezon.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.