Cartofi cu sos pesto

Printeaza

Cartofi cu sos pesto din: cartofi, frunze de busuioc, usturoi, seminte de pin, branza de oaie, ulei extravirgin de masline, sare.

retete

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 20-30 frunze de busuioc
  • câțiva căței de usturoi
  • 1-2 linguri semințe de pin
  • 1-2 linguri brânză rasă de oaie
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli frunzele de busuioc, le scurgi și le pisezi în mojar, alături de usturoi și semințele de pin.

Adaugi brânza rasă de oaie și sare. Diluezi cu ulei cât să obții o pastă.

Fierbi cartofi i curățați, tăiați rondele groase de 1 cm și îi servești cu sosul pesto.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Piure de cartofi şi măsline negre

Piure de cartofi cu pesto

Piure de cartofi cu pesto din: cartofi, pesto, smantana. Ingrediente: 2 cartofi potriviţi ca mărime, curăţaţi de coajă 3 linguri pesto verde 1 lingură smântână     Mod de preparare: Taie cartofii în bucăţi egale şi pune-i într-un vas cu apă rece cu sare pe foc, la fiert. Lasă să fiarbă 20 minute la foc […]

 

Salata de cartofi cu sos pesto

Salata de cartofi cu sos pesto

Salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, fasole, mazare, sos pesto, lamaie, busuioc. Ingrediente: 750 g cartofi noi 125 g bob (fasole cu bobul uriaş) 125 g mazăre 175 g fasole albă 2 linguri maioneză 3 linguri sos pesto 1/2 lingură zeamă de lămâie 0 mână de busuioc   Mod de preparare: Fierbe cartofii în […]

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.