Cartofi prăjiţi cu sos
PrinteazaCartofi prăjiţi cu sos
- 5 cartofi
- ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- 80 g maioneză
- 3 linguriţe de curry
- 40 g smântână
- o linguriţă de ghimber măcinat
- o jumătate de linguriţă de şofran
- o jumătate de linguriţă de pudră de chilii
- o jumătate de linguriţă de boia dulce
- sare
Preparare:
Intr-un castron se amestecă maioneza cu smântână. Se presară curry, ghimberul, şofranul, chilii, boiaua dulce şi sarea.
Se amestecă şi se lasă în frigider timp de o oră. Cartofii se curăţă de coajă şi apoi se taie beţişoare. Se usucă cu un şervet, apoi se prăjesc în uleiul foarte bine încins.
Se lasă pe un şervet să se elimine uleiul în exces, apoi se presară sare şi piper. Se servesc cu sos.
Pofta buna!
Cartofii prajiti sunt placerea mea vinovata 🙂