Cartofi noi sote

Printeaza

Cartofi noi sote din: cartofi noi, margarina sau ulei, marar, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi noi sote

  • 1 kg cartofi noi
  • 4-5 linguri margarina sau ulei
  • 1 legătură mărar
  • sare
  • eventual: piper măcinat

 

Mod de preparare:

Cartofii noi, de mărime cât mai apropiată, se spală, se ţin câteva minute în apă, apoi se curăţă de coajă (de preferat prin frecare cu un prosop aspru sau/şi cu sare grunjoasă sau mălai). După aceea, cartofii se pun la fiert în apă cu sare (apa să-i acopere).

Când sunt bine fierţi, cartofii se scurg de apă şi se lasă într-o strecurătoare să se scurgă. Când nu mai au apă pe ei, se pun să se prăjească într-o tigaie cu ulei încins. Se rumenesc pe toate părţile, apoi se scot într-un platou, unde se presară cu sare, mărar (sau altă verdeaţă) tocat mărunt şi eventual cu piper.

Dacă se servesc ca mâncare de post, peste ei se toarnă o parte din grăsimea în care au fost prăjiţi sau chiar toată.

Cartofii noi, sote, pot fi serviţi şi ca garnitură la friptură, la o mâncare de carne sau chiar la peşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.