Cartofi noi pe pat de ceapa

Printeaza

Cartofi noi pe pat de ceapa

Cartofi noi pe pat de ceapa

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 4-5 cepe
  • 2 linguri cu seminţe de susan
  • 3-4 ardei graşi
  • l3 roşii
  • l ulei de măsline
  • l sare
  • l piper

Mod de preparare

Curăţă bine cartofii, după care spală-i în apă rece şi rumeneşte-i în baie de ulei. Separat, taie ceapa julienne şi căleşte-o în ulei. Tot în acest timp coace ardeii pe toate părţile. Susanul prăjeste-l într-o tigaie, dar fără ulei.

Scoate ceapa pe un platou şi deasupra aşază cartofii uşor rumeniţi. Presară sare şi piper şi puţin susan. Curăţă ardeii copţi şi taie-i mărunt. Lasă-i câteva minute pe foc, în uleiul rămas de la ceapa călită.

Adaugă roşiile decojite şi zdrobite. Potriveşte gustul de sare şi piper şi după câteva clocote opreşte focul. Serveşte cartofii cu ceapa şi sosul de ardei copţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.