Cartofi noi pane

Printeaza

O reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet.

Ingrediente:Cartofi noi pane

  • un kg cartofi noi
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 150 ml lapte dulce
  • sare grunjoasă

Pentru umplutură:

  • 200 g caşcaval
  • 250 g muşchi afumat de porc
  • 50 g unt
  • 2-3 căţei usturoi
  • făină şi pesmet
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii si se pun să fiarbă în apă cu sare grunjoasă. Separat, se pregăteşte umplutura. Se taie muşchiul de porc cubulete, care se călesc în sucul propriu, apoi se pun într-un bol si se răcesc. Se rade caşcavalul pe răzătoarea mică. Usturoiul se pasează cu blenderul, se adaugă untul, cimbrul si sarea, după gust.

Se amestecă cu caşcavalul si muşchiul. Se scurg cartofii de apă, se lasă să se răcească. Se pasează, iar în piure se adau­gă unt, un ou si lapte călduţ. Se formează gogosele, care se umplu cu compoziţia preparată.

Se trec prin făină, cele două ouă bătute şi pesmet si se prăjesc în uleiul încins. Se scot pe un şervet să se scurgă si se servesc la aperitiv cu alte garnituri.

Cartofi noi pane

Cartofi noi pane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.