Cartofi noi copti cu parmezan
PrinteazaCartofi noi copti cu parmezan din: parmezan, cartofi, unt, faina, sare, piper.
- 1/3 cană parmezan ras
- piper
- sare
- 24 cartofi noi
- 4 linguri unt topit
- 1/3 cană făină
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4.
Spălaţi cartofii, tăiaţi-i în jumătăţi, ştergeţi-i bine pe un prosop. Amestecaţi bine făina cu parmezanul, sare şi piper după gust.
Tăvăliţi bine cartofii prin unt, apoi tăvăliţi-i prin amestecul cu parmezan, să se acopere pe toate părţile. Puneţi-i într-o tavă unsă cu ulei şi suficient de mare cjât să nu fie suprapuşi.
Stropiţi-i cu eventualul unt rămas. Lăsaţi-i să se coacă 30 de minute, până se rumenesc frumos şi se pătrund.
Pofta buna!