Cartofi mexicani

Printeaza

O reteta delicioasa de cartofi mexicani din: ceapa rosie, carne tocata, ulei de masline, chilii, bulion, fasole rosie, boia dulce, sare, piper, salata verde.

Ingrediente:Cartofi mexicani

  • 8 cartofi medii
  • 3 cepe roşii
  • 300 g carne tocată
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • o linguriţă chilii
  • 2-3 linguri bulion
  • 300 g fasole cu bob roşu
  • o lingură boia dulce
  • sare
  • piper
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Separat, se spală fasolea şi se pune la fiert, în două-trei ape, ca să-şi elimine toxinele. Se lasă apoi la scurs, într-o sită.Se curăţă ceapa, se taie mă­runt şi se căleşte în uleiul de măsline încins, apoi se adaugă carnea, sosul chilii, boiaua, sarea, piperul, bulionul şi fasolea fiartă.

Se pune apă din când în când, să nu se lipeas­că, şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade.

Intre timp, se scot cartofii dîn apa în care au fiert şi se lasă să se răcească, apoi se crestează, se scoate puţin miez şi se adaugă umplutura picantă. Se bagă la cuptor să se rumenească şi se servesc cu diverse salate.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi mexicani

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.