Cartofi la cuptor cu sunca si smantana

Printeaza

Cartofi la cuptor cu sunca si smantana din: cartofi, caşcaval, smântână, şuncă presată sau kaizer, ouă, sare, condimen­te cu gust de legume, pătrunjel.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu sunca si smantana

  • 6 cartofi
  • 200 g caşcaval
  • 250 g smântână
  • 150 g şuncă presată sau kaizer
  • 4 ouă
  • sare
  • condimen­te cu gust de legume
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Pui cartofii în coajă la fiert într-o oală cu apă şi puţină sare. După ce s-au răcit, îi tai rondele (0,5 cm) şi îi con­dimentezi.

Intr-un vas de yena, uns cu unt (margarină sau ulei), aşezi un strat de car­tofi, apoi un pat de caşcaval ras şi şuncă tăiată cubuleţe şi tot aşa.

Ultimul strat să fie de cartofi. Baţi smântână cu cele 4 ouă şi o adaugi peste cartofi. Dai tava la cuptor circa 45 de minute până se formează o crustă aurie.

Poţi servi cartofii atât calzi, cât şi reci, decoraţi cu pătrunjel verde.

Cartofi la cuptor cu sunca si smantana

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.