Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta

Printeaza

Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta din: suc de lămâie, suc de lămâie, ulei de măsline extra-virgin, anchois, piper, sare, cartofi, şuncă de Parma, castravete, salată verde.

Cartofi_la_cuptor_cu_sunca_de_Parma_si_vinegreta

Ingrediente pentru vinegretă:       .

  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 70 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 3 bucăţi anchois
  • piper asortat, pisat
  • sare

Ingrediente pentru salată:

  • 800 g cartofi fierţi în coajă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 12 felii şuncă de Parma
  • 1 castravete
  • căpăţână salată verde

Mod de preparare:

Se amestecă sucul de lă­mâie cu usturoi tocat şi ulei de măsline. Se toacă bucăţile de anchois şi se amestecă împreună cu piperul şi un praf de sare; se înglobează în vinegretă, se amestecă şi se lasă să se marineze.

Se taie cartofii bucăţi. Se taie jumătăţi feliile de şuncă şi se înfăşoară câte un cartof în fiecare dintre ele. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se ung cu ulei. Se sărează, se piperea­ză şi se coc cca 20 min. în cuptorul încins la 200 °C. După primele 10 min. se întorc.

Se curăţă cas­travetele şi se taie felii. Se rup bucăţi frunzele de salată verde. Se aşază legume­le pe o farfurie mare şi se adaugă cartofii copţi. Se stro­pesc cu vinegretă. Eventual se presară par­mezan ras.

Cartofi la cuptor cu sunca de Parma si vinegreta

Cartofi_la_cuptor_cu_sunca_de_Parma_si_vinegreta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.