Cartofi la cuptor, cu sos de urzici

Printeaza

Cartofi la cuptor, cu sos de urzici din: cartofi, ulei, condiment din legume, boia, patrunjel verde, urzici, faina, sare, lapte, usturoi, ulei.

Ingrediente:Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_urzici

  • 6 cartofi mari
  • 50 ml ulei
  • condiment din legume uscate
  • boia
  • 1/2 legatura patrunjel verde

pentru sos:

  • 500 g urzici proaspete sau conservate
  • 2 linguri faina
  • sare
  • 300 ml lapte
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. îi scurgi şi îi laşi să se răcească. Pentru sosul de urzici, le fierbi, le scurgi şi le toci mărunt. Cureţi usturoiul, îl prăjeşti 1 minut în ulei, adaugi urzicile şi făina şi amesteci.

Torni câte puţin lapte, în timp ce continui să amesteci, iar când sosul s-a îngroşat, îl sărezi după gust. Serveşti cartofii fierbinţi, împreună cu sosul de urzici.

Cartofi la cuptor, cu sos de urzici

Cartofi_la_cuptor_cu_sos_de_urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.