Cartofi la cuptor cu rozmarin, chilli si usturoi

Printeaza

Cartofi la cuptor cu rozmarin, chili si usturoi din: cartofi, untură, sare grunjoasâ, usturoi, renguţe de rozmarin,  praf de chilli.

Cartofi_la_cuptor_cu_rozmarin_chilli_si_usturoi

Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi curăţaţi şi tâiati
  • 6 linguri untură
  • 1-2 linguriţe sare grunjoasâ
  • 4 căţei de usturoi, zdrobit
  • câteva crenguţe de rozmarin
  • un praf de chilli, opţional

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă cu sare 10 min. Scurge de lichid, scutură bine strecurătoarea pentru ca marginile bucăţilor să se sfărâme şi pune-i din nou în vas, pe foc şi lasă-i câteva minute să se „usuce”.

Prepară dinainte până la acest punct şi după ce se răcesc pune-i în pungă de plastic cu 1 lingură ulei de măsline.

Incinge untura sau uleiul în tava de copt şi adaugă cartofii, amestecă. Presară sarea, usturoiul, rozmarinul şi praful de chilii. Dă la cuptor 40 min, întorcând din sfert în sfert de oră.

Cartofi la cuptor cu rozmarin, chilli si usturoi

Cartofi_la_cuptor_cu_rozmarin_chilli_si_usturoi

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine cartofii, sa vedem ce iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.