Cartofi gratinati cu ou, bacon si branza

Printeaza

Cartofi gratinati cu ou, bacon si branza din: cartofi, oua, ceapa, ulei, lardon sau bacon afumat, vin alb, smântână pentru gătit, brânză camembert.

Cartofi_gratinati_cu_ou_bacon_si_branza

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 5 oua
  • 3 cepe
  • 5 linguri ulei
  • 250 g lardon sau bacon afumat
  • 50 ml vin alb
  • 250 g smântână pentru gătit
  • 350 g brânză camembert

 

 

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o speli şi o tai solzişori. Căleşti ceapa în 2 linguri ulei şi adaugi lardonul tăiat mărunt. Când ceapa a devenit sti­cloasă, stingi cu vinul şi laşi să scadă sosul.

Condimentezi cu piper după gust şi laşi compoziţia să se răcească. Speli cartofii şi îi pui la fiert fără să-i cureţi de coajă. Separat fierbi ouăle tari. Decojeşti cartofii fierţi şi ouăle şi le tai în rondele.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei, aşezi în straturi cartofii, ceapa şi rondelele de ouă. Repeţi straturile, ultimul fiind de cartofi.

Torni smântână deasu­pra şi presari brânză, apoi introduci vasul în cuptor, până se rumeneşte. Consumă preparatul cald, alături de murături.

Cartofi gratinati cu ou, bacon si branza

Cartofi_gratinati_cu_ou_bacon_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.