Cartofi dulci la cuptor cu sos de iaurt

Printeaza

Cartofi dulci la cuptor cu sos de iaurt din: cartofi dulci, sare, piper, boia dulce, oregano, ulei de masline, iaurt grecesc, usturoi, suc de lamaie, menta.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi dulci de marime medie
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul de iaurt:

  • 200 g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi, pisat
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • O lingura de ulei de masline
  • 1 lingurita de menta proaspata, tocata marunt
  • Sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200°C. Spala bine cartofii dulci si taie-i in felii groase.

Aseaza feliile de cartofi dulci intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Condimenteaza cu sare, piper, boia dulce si oregano dupa gust.

Stropeste feliile de cartofi cu ulei de masline.

Da tava la cuptor si coace cartofii timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand devin aurii si crocanti.

 

Cartofi dulci la cuptor cu sos de iaurt

Valori:

  • Calorii: Aproximativ 250-300 de calorii per portie (in functie de dimensiunea si cantitatea de cartofi dulci folosita).
  • Carbohidrati: Aproximativ 40-45 de grame.
  • Proteine: Aproximativ 5-7 grame.
  • Grasimi: Aproximativ 8-10 grame.

Este bogata in carbohidrati, vitamine si minerale esentiale si poate fi inclusa in dietele vegetariane sau cu restricții alimentare specifice.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Cartofi dulci cu usturoi

Cartofi dulci cu usturoi din: cartofi dulci, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Înjumătățiți cartofii dulci și tăiați fiecare jumătate în felii. Tocati usturoiul. Preîncălziți cuptorul la 220C. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare […]

 

Cartofi dulci la cuptor cu feta

Cartofi dulci la cuptor cu feta din: cartofi, unt, feta, smantana, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi dulci mari 4 linguri unt 4 linguri brânză telemea sau feta 4 linguri smântână 1/2 legătură verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Cartofii se spală foarte bine şi apoi se înţeapă uniform cu dinţii unei furculiţe. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.