Cartofi cu varza si carnati la cuptor

Printeaza

Cartofi cu varza si carnati la cuptor din: cartofi albi, varza alba, ceapa, cârnaţi uscaţi şi afumaţi, ou, seminte de chimen, ulei, sare.

Ingrediente:Cartofi_cu_varza_si_carnati_la_cuptor

  • 500 g cartofi de preferinţă albi
  • 200-300 g varză albă
  • 1 ceapă
  • 1-2 cârnaţi uscaţi şi afumaţi
  • 1 ou
  • seminţe de chimen
  • 4 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi varza de cotor şi nervurile mai groase, apoi o toci fideluţă, o presari cu sare şi o laşi să se înmoaie circa 10 minute. Scurgi varza strângând-o în pumn.

Speli bine cartofii şi îi fierbi fără să-i cureţi de coajă. îi cureţi cât sunt calzi şi îi zdrobeşti cu furculiţa, fără să-i trans­formi în piure.

Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti puţin în 2 linguri ulei, apoi adaugi varza în 2-3 tranşe şi le căleşti împreună.

Amesteci cartofii cu varza, oul bătut şi cârnatul tăiat în felii subţiri. Potriveşti de sare, piper şi chimen. Cu uleiul rămas, ungi o tigaie antiaderentă şi torni compoziţia pe care o uni­formizezi cu o lingură.

Acoperi tigaia cu un capac şi o laşi la foc mic. După 10 minute, răstorni prepa­ratul pe o farfurie mare şi îl pui din nou în tigaie, să se coacă şi pe partea cea­laltă.

Cartofi cu varza si carnati la cuptor

Cartofi_cu_varza_si_carnati_la_cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.