Cartofi cu ton

Printeaza

Cartofi cu ton din: cartofi, ton in ulei, lamaie, usturoi, patrunjel, boia iute, ulei de masline si sare.

Ingrediente:Cartofi cu ton

  • 6-7 cartofi de mărime potrivită
  • 250 g ton în ulei
  • 1 lămâie mare şi zemoasă
  • 2 căţei de usturoi mare
  • pătrunjel verde
  • boia de ardei iute
  • ulei de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în coajă care au fost mai înainte bine spălaţi.

Separat pregătiţi sosul astfel: scurgeţi uleiul de pe carnea de ton, frământaţi carnea cu o furculiţă, adăugaţi zeamă de lămâie, boia de ardei iute, mujdeiul de usturoi, pătrunjelul.

Combinaţi totul cu ulei din abundenţă.

Cartofii curăţaţi şi tăiaţi în felii, puneţi-i pe un platou.

Acoperiţi-i cu sosul de mai sus şi aduceţi preparatul la masă cât este fierbinte.

 

Cartofi cu ton

Salata_de_ton_cu_cartofi_noi_si_rucola

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Cartofi dulci la cuptor

Cartofi dulci la cuptor din: cartof dulci, sare, chili, ulei. Ingrediente: 1 cană de cartof dulce feliat sare, dupa gust 1/2 linguriță praf de chili roșu 2 lingurițe de ulei   Mod de preparare: Spălați și curățați cartofii dulci. Tăiați felii. Adaugati intr-un castron impreuna cu ulei, sare, praf de chili roșu si amestecati. Asezati […]

Reteta zilei: Cartofi aromati cu sos

Cartofi aromati cu sos din: mazare, cartofi, ceapa, rosii, pasta de usturoi, praf de ardei iute, corinadru, chimen, curcuma, garam masala, sare, apa, scortisoara, dafin, ulei. Ingrediente: 1 cană mazăre 2 cartofi 2 cepe 2 roșii curățate 1 linguriță de pastă de usturoi 1,5 lingurițe praf de ardei iute 1/2 linguriță pulbere de coriandru 1/2 […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.