Cartofi cu sunca si praz

Printeaza

Cartofi cu sunca si praz din: cartofi, ulei, praz, sunca, mustar, oua, fasole.

Ingrediente:Cartofi cu sunca si praz

  • 600 g de cartofi, cuburi
  • ulei pentru prăjit
  • 2 fire de praz, curăţate, spălate şi feliăte
  • 175 g de şuncă slabă tocată
  • 2 linguri de muştar cu boabe
  • 5 ouă
  • 2 conserve x 400 g de fasole albă

 

Mod de preparare:

Pune la fiert o cratiţă mare cu apă şi puţină sare. Adaogă cartofii şi fierbe-i 5 minute până se înmoaie. Scurge-i bine şi lasă-i în strecurătoare să iasă aburul din ei.

Intre timp, unge cu puţin ulei o cratiţă termorezistentă. Adaugă prazul şi puţină apă şi căleşte-l până se înmoaie.

Mai pulverizează puţin ulei, adaugă cartofii, şunca şi prăjeştfe până se rumenesc puţin, încinge cuptorul la 200°C. Adaugă muştarul, 1 ou şi asezonează din belşug. Cu o furculiţă, mărunţeşte cartofii şi amestecă.

Aplatizează amestecul, pulverizează ulei deasupra lui şi dă-l la cuptor 15-20 de minute până când devine crocant la suprafaţă.

Când amestecul e aproape gata, încălzeşte 200 ml de apă într-o tigaie non-aderentă cu capac. Când încep să iasă aburi (fără să clocotească apa), adaugă ouăle rămase şi acoperă-le cu capacul.

Prăjeşte-le 2-4 minute până când ouăle sunt bine pătrunse. Intre timp, încălzeşte fasolea. Pune câte un ou pe fiecare farfurie, adaugă o porţie generoasă de cartofi cu şuncă şi fasole.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.