Cartofi cu salata de ceapa

Printeaza

Cartofi cu salata de ceapa din: cartofi, ceapa, oua de prepelita, salata verde, ciuperci, ulei, boia dulce, otet, sos de soia, sare, piper, cimbru, sos de cascaval, ridichi negre, lamaie.

Ingrediente:Cartofi_cu_salata_de_ceapa

  • 800 g cartofi
  • 8 cepe roşii
  • 8 ouă de prepeliţă
  • 200 g salată verde
  • 50 g ciuperci uscate
  • 100 ml ulei
  • boia dulce
  • 50 ml oţet
  • 30 ml sos de soia
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • sos de caşcaval
  • ridichi negre
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Ouăle de prepeliţă se fierb, se curăţă de coajă şi se pun într-un bol.

Ciupercile uscate se spală, se pun la înmuiat cu două ore înainte sau se fierb în apă cu sare zece minute apoi se presează ca să elimine apa.

Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare 15 minute, se curăţă de coajă şi se pun într-un bol.

Când s-au mai răcit se ameste că bine cu ulei, sare, piper şi cimbru după gust şi o linguriţă cu boia dulce. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins 20 de minute.

Ceapa se taie rondele. Se pune într-o cratiţă cu puţin ulei, se condimentează, se presară cimbru şi se căleşte la foc mediu până se înmoaie. Se adaugă sosul de soia, oţetul balsamic şi ciupercile uscate, se amestecă şi se pune în farfurii alături de cartofii calzi şi salata verde.

 

Cartofi cu salata de ceapa

Cartofi_cu_salata_de_ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.