Cartofi cu salam si verdeata la cuptor
PrinteazaCartofi cu salam si verdeata la cuptor din: cartofi noi, salam, usturoi, ceapă, verdeaţă, smântână, unt, sare.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi
- 250 g salam
- usturoi
- 1 ceapă
- verdeaţă tocată
- 1 pahar smântână
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală în multă apă rece şi se pun peste ceapa călită în două linguri de unt, bine încins.
Peste cartofi se presară usturoiul tăiat mărunt, se pun deasupra feliile de salam şi se sărează puţin. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă sa fiarbă la foc mic.
Când cartofii sunt fierţi, se pune deasupra lor verdeaţă tocată şi un pahar de smântână. Se servesc fierbinţi, cu salată picantă de roşii şi ardei gras.
Pofta buna!