Cartofi cu salam si verdeata la cuptor

Printeaza

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor din: cartofi noi, salam, usturoi, ceapă, verdeaţă, smântână, unt, sare.

Cartofi cu salam si verdeata la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi noi
  • 250 g salam
  • usturoi
  • 1 ceapă
  • verdeaţă tocată
  • 1 pahar smântână
  • 2 linguri unt
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se spală în multă apă rece şi se pun peste ceapa călită în două linguri de unt, bine încins.

Peste cartofi se presară usturoiul tăiat mărunt, se pun deasupra feliile de salam şi se sărează puţin. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă sa fiarbă la foc mic.

Când cartofii sunt fierţi, se pune deasupra lor verdeaţă tocată şi un pahar de smântână. Se servesc fierbinţi, cu salată picantă de roşii şi ardei gras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.