Cartofi cu garam masala
PrinteazaCartofi cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala, supa de vitaq, untdelemn, patrunjel.
- 1 kg cartofi
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute mic
- 1 lingurita garam masala
- 500 ml supa de vita
- 2 linguri untdelemn
- cateva fire de patrunjel pentru decor
pentru garam masala:
- cate 1/2 lingurita boabe de piper, cuisoare, scortisora, chimen macinat, seminte de mustar
- 1 varf de cutit pudra de chili
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare:
Prepari garam maşala amestecând în cantităţi egale condimentele de mai sus. Cureţi şi speli legumele. Mărunţeşti ardeiul iute împreună cu usturoiul şi tai ceapa în cubuleţe. Dacă ai cartofi mai mici, îi tai în jumătăţi, iar dacă sunt mai mari, îi tai în sferturi.
Incingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa împreună cu ardeiul şi usturoiul, pentru aproximativ 5 minute, până când devin translucide. Adaugi garam maşala, cartofii, iar după 2-3 minute, supa de vită. Fierbi pentru aproximativ 20 de minute, până ce cartofii devin moi şi lichidul se transformă într-un sos gros. La sfârşit, sărezi după gust.
Cartofi cu garam masala
Pofta buna!