Cartofi cu garam masala

Printeaza

Cartofi cu garam masala din: cartofi, ceapa, usturoi, ardei iute, garam masala, supa de vitaq, untdelemn, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi_cu_garam_masala

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingurita garam masala
  • 500 ml supa de vita
  • 2 linguri untdelemn
  • cateva fire de patrunjel pentru decor

pentru garam masala:

  • cate 1/2 lingurita boabe de piper, cuisoare, scortisora, chimen macinat, seminte de mustar
  • 1 varf de cutit pudra de chili
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare:

Prepari garam maşala amestecând în cantităţi egale condimentele de mai sus. Cureţi şi speli legumele. Mărunţeşti ardeiul iute împreună cu usturoiul şi tai ceapa în cubuleţe. Dacă ai cartofi mai mici, îi tai în jumătăţi, iar dacă sunt mai mari, îi tai în sferturi.

Incingi uleiul într-o tigaie şi căleşti ceapa împreună cu ardeiul şi usturoiul, pen­tru aproximativ 5 minute, până când devin transluci­de. Adaugi garam maşala, cartofii, iar după 2-3 minu­te, supa de vită. Fierbi pen­tru aproximativ 20 de minu­te, până ce cartofii devin moi şi lichidul se transfor­mă într-un sos gros. La sfârşit, sărezi după gust.

Cartofi cu garam masala

Cartofi_cu_garam_masala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.