Cartofi cu fleica de porc

Printeaza

Cartofi cu fleica de porc din: cartofi, fleica de porc, pasta de tomate, boia dulce de ardei, foi de dafin, piper boabe, ulei, sare.

Ingrediente:Cartofi cu fleica de porc

  • 1,5 kg cartofi
  • 700 g fleica de porc
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiafi-i în bucăţi mai mari, apoi puneţi-i în apă rece, cât să-i acopere. Curăţaţi fleica de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi tăiaţi-o în bucăţi potri­vite. Presăraţi carnea cu sare şi piper şi prăjiţi-o în ulei până când se pătrunde bine.

Puneţi fleica prăjită într-o cratiţă împreună cu cartofii. Adău­gaţi pasta de tomate diluată într-o cană cu apă sau supă de legume, puneţi şi boiaua, foile de dafin, piperul boabe şi sare după gust.

Acoperiţi cratiţa cu capac şi puneţi-o la cuptor la foc mic până când cartofii sunt făcuţi. Serviţi preparatul presă­rat cu pătrunjelul tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.