Cartofi cu branza

Printeaza

Cartofi cu branza

Cartofi cu branza din: cartofi, ceapa, unt, sare, piper, chimen, paturnjel, usturoi, branza topita sau cascaval moale.
Ingrediente:

  • 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi
  • 6 cepe
  • 20 g unt topit
  • sare
  • piper
  • o lingurita chimen
  • o legatura patrunjel verde
  • 1 catel de usturoi
  • 250 g branza topita sau cascaval moale

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase. Cepele curatate se taie in doua.

Se unge tava incinsa cu unt si se pun in ea cartofii si ceapa. Se sareaza, se pipereaza, se presara cu  chimen si se dau la cuptor.

Se lasa sa se patrunda 30 de minute, intorcandu-i o singura data.Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt, usturoiul curatat se zdrobeste sau se preseaza si se presara ambele peste cartofi.

Se aseaza deasupra branza sau cascavalul taiat felii si se mai dau 10 minute la cuptor.

Se servesc cu salata verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.