Cartofi cu branză si pipote de pui

Printeaza

Cartofi cu branză si pipote de pui 

Ingrediente:Cartofi cu branza si pipote de pui

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg pipote
  • 800 ml lapte
  • 100 g telemea de vacă
  • 2 morcovi
  • 300 ml smântână
  • 100 g magarină
  • sare
  • piper
  • 1 legătură mărar
  • 2 cuburi condimente de pui
  • 1 căpăţână usturoi

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele şi când e gata îl laşi să se răcească. Cureţi apoi cartofii, îi speli, îi tai felii şi-i pui la fiert în lapie pentru 20-25 de minute. Intre timp, speli bine pipotele şi le pui la fiert în apă cu sare, iar morcovii îi cureţi şi-i tai rondele.

Când sunt toate fierte, ungi o formă cu margarină, pui cartofii cu tot cu laptele în care au fiert, rondelele de morcovi, pipotele fierte şi strecurate, usturoiul curătat si tăiat mărunt, smântână, jumătate din canti­tatea de brânză rasă, condimentul şi dai totul la cuptor pen­tru 40 de minute.

Razi şi brânza rămasă, tai mărunt mărarul, le ames­teci şi le presari peste mâncare când sunt gata.

Cartofi cu branză si pipote de pui

Cartofi cu branza si pipote de pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.