Cartofi copti umpluti cu ciuperci si ardei gras

Printeaza

Cartofi copti umpluti cu ciuperci si ardei gras din: cartofi de dimensiune medie, ciuperci champignon, ardei gras roşu, piper, boia iute, sare, ulei de masline, usutroi, patrunjel verde.

 

Ingrediente:Cartofi_copti_umpluti_cu_ciuperci_si_ardei_gras

  • 8 cartofi de dimensiune medie
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ardei gras roşu
  • piper măcinat
  • boia iute
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • câteva roşii cherry

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi ştergi cu un şervet şi îi coci în cup­tor, la foc mediu (180 °C), timp de 30-40 de minute.

Intre timp, cureţi ciuper­cile şi ardeiul, le speli, le toci şi le căleşti îp uleiul de măsline, în prealabil încins într-o tigaie.

Când ceapa a devenit lucioasă, iar ardeii s-au înmuiat, iei vasul de pe foc şi condimentezi amestecul cu piper, boia şi usturoiul curăţat şi zdrobit.

Scoţi cartofii din cuptor şi le faci câte o tăietură, pe lungime. în deschizătura creată, pui o parte din compoziţia cu ciuperci.

Introduci din nou cartofii în cuptor şi îi mai laşi 10-15 minute.

Scoţi cartofii copţi pe un platou şi îi decorezi cu pătrunjel verde tocat.

Printre ei pui compoziţia cu ciuperci rămasă.

Ii poţi servi alături de salată de roşii cherry, dar şi ca garnitură la peştele preparat anume pentru masa de Florii.

Cartofi copti umpluti cu ciuperci si ardei gras

Cartofi_copti_umpluti_cu_ciuperci_si_ardei_gras

Pofta buna!

 

 

 

Arpagic

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână

Cartofi Copți cu Arpagic și Smântână din: cartofi, arpagic, smantana, bacon, unt, sare, piper, marar. Un preparat simplu și reconfortant care aduce împreună textura crocantă a cartofilor, aroma subtilă a arpagicului și cremozitatea smântânii. Această rețetă este o alegere excelentă pentru a însoți carnea, dar poate fi și un preparat principal în sine. Reteta Cartofi […]

retete

Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru

Cartofi Copti cu Rozmarin și Cimbru din: cartofi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, sare, piper. Transformați simplii cartofi într-un deliciu aromat și crocant cu această rețetă de cartofi copți cu rozmarin și cimbru. Această combinație clasică de ierburi și condimente, împreună cu textura crocantă a cartofilor copti, creează un fel de mâncare simplu, dar extrem […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.