Cartofi copti umpluti cu bacon si smantana

Printeaza

Cartofi copti umpluti cu bacon si smantana din: cartofi, unt, sare, piper, rozmarin, cimbru, smantana, lapte, cascaval, bacon, marar.

Ingrediente:Cartofi copti umpluti cu bacon si smantana

  • 4 cartofi noi
  • 50 g unt
  • sare
  • piper negru măcinat
  • rozmarin
  • cimbru

Pentru sos:

  • 150 g smântână
  • 50 ml lapte
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • 3-4 felii bacon
  • mărar verde tocat fin

 

Mod de preparare:

Se curăţă bine cartofii cu partea aspră a unui burete de bucătărie (evident, nou) sub jet de apă rece.

Se pun cartofii într-o cratiţă, se acoperă cu apă rece şi se pun la fiert cu o linguriţă de sare, cca 10 minute.

Se scot cartofii din oală şi se taie cu un cuţit, în rondele de jumătate de cm fără a desprinde rondelele unele de altele.

Se aşază cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi, cu ajutorul unui cuţit, se introduce între rondelele de cartofi câte puţin unt. Se presată deasupra sare, piper negru, rozmarin şi cimbru şi se dă tava la cuptor, până ce cartofii se rumenesc frumos.

Intre timp se pregăteşte sosul. Se pun într-o crăti-cioară laptele şi smântână şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă caşcavalul ras, sare, piper şi se omogenizează bine.

Pe o tigaie uscată, bine încinsă, se prăjesc bine feliile de bacon, se scot pe o farfurie şi se sfărâmă baconul. Se servesc cartofii fierbinţi cu sos, bacon sfărâmat şi mărar tocat fin.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.