Cartofi copti cu sos de castraveti acri

Printeaza

O reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt, ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Cartofi copti cu sos de castraveti acri

  • 12 cartofi de marime mijlocie
  • 4 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • 4 castraveti acri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălafi cartofii, înţepaţi-i cu o furculiţă de două, trei ori, apoi puneţi-i la copt, în cuptor, la foc potrivit. Pentru sos, rumeniţi 3 minute făina în ulei, apoi adăugaţi chimenul, sarea, piper şi laptele, pus treptat.

Amestecaţi încontinuu, ca să nu se formeze cocoloaşe. Când sosul este uniform şi începe să fiarbă, adăugaţi castraveţii tăiaţi în cubuleţe şi 100ml apă.

Amestecaţi şi lăsaţi sosul să fiarbă la foc potrivit, 15 minute. După ce sosul a ajuns la consistenţa dorită, adăugaţi zeama de lămâie.

Scoateţi cartofii copţi din cuptor, tăiaţi-i în ju¬mătăţi, crestati-i şi puneţi pe fiecare câte puţin unt. Puneţi lângă cartofi sos de castraveti rece sau cald, după plac.

Cartofi copti cu sos de castraveti acri

Cartofi copti cu sos de castraveti acri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.