Cartofi copti la cuptor

Printeaza

Cartofi copti la cuptor din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi, supa de pui, patrunjel.

Ingrediente:Cartofi copti la cuptor

  • ulei de masline
  • 900 g de cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 ml de supă de pui
  • patrunjel

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Se unge o tavă pătrată adâncă de 20 cm cu puţin ulei de măsline.

Se decojesc şi se feliază subţire 900 g de cartofi. Se feliază 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se aşază straturi alternative de ceapă şi usturoi şi cartofi, presărând peste fiecare strat pătrunjel tocat, sare şi piper.

Se stropeşte totul cu puţin ulei şi se toarnă 250 ml de supă de pui. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 45 de minute. Se îndepărtează folia şi se lasă la cuptor încă 30 de minute sau până când se înmoaie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.