Cartofi copti cu sos de usturoi

Printeaza

Cartofi copti cu sos de usturoi din: cartofi, ardei, sunca, sare, sare grunjoasa, usturoi, ulei, iaurt cremos, zeama de lamaie, patrunjel, piper.

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_sos_de_usturoi

  • 4 cartofi fainosi
  • 1 ardei rosu
  • 150 g sunca
  • 20 g unt
  • sare grunjoasa

pentru sos:

  • 5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare.

Ii storci şi îi scurgi de zeamă. îi amesteci, într-un bot, cu făina şi grişul. Baţi ouăle şi le torni peste compoziţie.

Adaugi iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine aluatul, încingi uleiul într-o tigaie, iei cu lingura din compoziţie şi pui chiftelele la prăjit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.

Pentru sosul de smântână, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti împreună cu chifteluţele calde sau reci.

Cartofi copti cu sos de usturoi

Cartofi_copti_cu_sos_de_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.