Cartofi copti cu peste

Printeaza

Cartofi copti cu peste din: cartofi, supa de legume, fileuri de peste, capere, rosii, ardei iute, patrunjel, nucsoara, usturoi, vin alb, dafin, morcovi, fenicul, ulei de masine, sare, piper, parmezan, telina, gulie.

Ingrediente:Cartofi_copti_cu_peste

  • 8 cartofi
  • un litru supă de legume
  • 600 g fileuri de peşte
  • 30 g capere
  • 250 g roşii cherry
  • un ardei iute
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 g nucşoară
  • 6 căţei de usturoi
  • 250 ml vin alb sec
  • o frunză de dafin
  • doi morcovi
  • un fenicul
  • 100 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • sos de parmezan
  • ţelină
  • gulie

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se pun într-o oală şi se fierb 15 minute împreună cu frunza de dafin şi morcovii.

Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pasează într-un bol. Se adaugă un căţel de usturoi pisat, sare, piper şi puţin ulei de măsline.

Peştele se spală, se scurge de apă, se taie bucăţele şi se pune într-un bol. Se adaugă ulei de măsline, sare, piper, usturoi feliat, capere, fenicul, nucşoară şi ardei iute tocate.

Se îndepărtează mijlocul cartofilor, se umplu cu amestecul din bol şi se aşază într-o tavă.

Se toarnă vinul, se aşază roşiile cherry, se presară cu pătrunjel tocat şi se introduc în cuptorul încins pentru 20-25 de minute.

Se lasă să se răcească apoi se servesc.

 

Cartofi copti cu peste

Cartofi_copti_cu_peste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.