Cartofi copti cu creveti si avocado

Printeaza

Cartofi copti cu creveti si avocado din: cartofi, creveti, file de somon, avocado, lamaie, iaurt, ceapa, usturoi, verdeata.

Ingrediente:Cartofi copti cu creveti si avocado

  • 8 cartofi de preferinţă roşii, de dimensiune medie
  • 100g creveţi decorticaţi
  • 200 g file de somon
  • 1 fruct de avocado bine copt
  • 1 lămâie
  • 150 g iaurt
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură verdeaţă

 

Mod de preparare:

Speli cartofii şi îi pui la copt pentru 1 oră. După ce se mai răcesc, îi decojeşti şi îi tai în jumătate, pe lungime. Cu o linguriţă, îndepărtezi o parte din miezul cartofilor şi îi transformi în bărcuţe cu pereţi groşi de 1 cm. în timp ce cartofii se află în cuptor, stropeşti somonul cu zeama de la 1/2 lămâie şi frigi somonul pe ambele părţi, până se pătrunde.

Tai fileurile de somon în cubuleţe. Căleşti ceapa tocată mărunt şi creveţii în 2 linguri de ulei, pentru 2-3 minute, amestecând uşor. După ce s-au pătruns, îi presari cu sare şi piper după gust.

Faci un dressing din miezul de avocado zdrobit cu furculiţa, zeama de lămâie rămasă, usturoiul zdrobit, iaurtul şi verdeaţa fin tocată. în acest dressing încorporezi cubuleţele de somon şi creveţii.

Umpli cartofii cu amestecul obţinut şi îi decorezi cu frunze de verdeaţă.

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.