Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere

Printeaza

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere din: cartofi, ulei de masline, unt, ceapa, bacon, smantana, branza fruyere si patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 25 g unt
  • 1 ceapa mare, feliata fin
  • 6 felii de bacon afumat, tocate
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • 200 g de branza Gruyere, rasa
  • patrunjel tocat, pentru servit

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C/gaz6. Spala bine cartofii si inteapa-i cu o furculita din loc in loc, apoi unge-i cu jumatate din cantitatea de ulei si asezoneaza-i bine.

Asaza-i pe o tava si da-i la cuptor timp de 1 ora si 15 minute, pana li se rumeneste coaja si se inmoaie in interior. Intre timp, incinge intr-o tigaie uleiul ramas si jumatate din cantitatea de unt, adauga ceapa si soteaz-o la foc mic 15-20 de minute, pana se inmoaie si se rumeneste.

DUpa ce e gata, scoate ceapa din tigaie si las-o deoparte, apoi adauga baconul si prajeste-l pana devina crocant.

Scoate-l din tigaie cu o lingura si asaza-l pe un prosop de hartie, pentru a absorbi excesul de grasime.

Taie fiecare cartof pe jumatate, pe lun (ai grija sa nu te frigi), apoi scoate aproape tot miezul si lasa-l deoparte intr-un bol.

Zdrobeste miezul cartofilor cu o furculita adaugand untul ramas si smantana, apoi asezoneaza.

Incorporeaza ceapa, baconul, 3/4 din cantitatea de branza si 1/2 din cantitatea de patrujel.

Umple cartofii scobiti cu amestecul format si presara peste ei branza ramasa.

Muta-i din nou pe tava si da-i la cuptor10-15 minute, pana devin aurii.

Presara patrunjelul ramas si serveste-i alaturi de o salata verde, dupa preferinta.

Cartofi copţi cu bacon şi Gruyere

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.