Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

Printeaza

Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii din: carnati, cartofi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa rosie, ardei, rosii, salvie si patrunjel.

Ingrediente:Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosii

  • 12 carnati cabanos
  • 1,2 kg cartofi mari
  • 1⁄2 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 3 ardei rosii
  • 2 conserve de rosii intregi x 400 g
  • frunze de salvie
  • o mana de patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Inteapa cu furculita1,2 kg cartofi mari, cu coaja, si coace-i la microunde in 6 transe, la semnul high, 20 min, apoi coace-i la cuptor 3⁄4 ora, intorcandu-i de doua ori.

Lasa-i sa se raceasca 10 min, taie-i jumatati, scoate cu lingura miezul (pentru felul 2) – lasand cca 5mm miez pe coaja.

Taie cojile in sferturi, da-le prin 1⁄2 lingura ulei de masline si coace-le la cuptor pe hartie pergament,15-20 min, pana devin crocante.

Intre timp, incinge 1 lingura ulei intr-o tigaie, adauga 4 catei de usturoi, tocati, 2 cepe rosii, rondele, 3 ardei rosii, tocati, si caleste 5 min.

Pune 12 carnati cabanos, taiati rondele groase, prajeste-i 10-12 min. Adauga 2 x 400 g rosii din conserva, 6 frunze de salvie, tocate, si fierbe la foc mic 15-20 min., pana se ingroasa.

Pune o mana de patrunjel tocat. Serveste amestecul cu carnati cu cojile de cartofi crocante si presara sare de mare.

Cartofi in coaja, cu carnati cabanos si rosii

Cartofi_in_coaja_cu_carnati_cabanos_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.