Cartofi cu bacon

Printeaza

Cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana.

 

Ingrediente:

  • 12 cartofi mici fierti in coaja
  • 4 fire mari rozmarin
  • 24 felii bacon
  • piper
  • 50 g unt
  • 200 g smantana

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte 2 felii de bacon şi se presară deasupra 3/4 din cantitatea de rozmarin.

Se crestează cartofii pe lung, se depărtează puţin jumătăţile (astfel încât să nu se detaşeze com­plet) şi se piperează.

Se aşază înăuntru restul de rozmarin şi fulgi de unt. Se presează puţin jumătăţile, ca să se apropie, şi se înfăşoară fiecare cartof în felii de bacon.

Se aşază pe grătar, dea­supra unei bucăţi de folie de aluminiu, şi se frig cca 10-12 min.

Se întorc de pe o parte pe alta de mai multe ori în acest timp. Se servesc cu smântână.

 

Cartofi cu bacon

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.