Cartof umplut

Printeaza

O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper.

Poate te intereseaza si Cartofi umpluti cu branza tofu

Ingrediente:Cartof umplut

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa rosie
  • 200 g bacon
  • 250 g smantana
  • 200 g branza de vaci
  • 150 g unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Spală bine cartofii, pentru că îi vei servi în coajă. înveleşte fiecare cartof în folie de aluminiu, împreună cu o bucăţică de unt şi un pic de sare.

Pune cartofii pe grătarul cuptorului, un pic mai jos de mijloc, şi ţine-i la copt cam o oră. încearcă-i cu furculiţa ca să fie aproape gata şi abia apoi scoate-i din folie.

Intre timp, pune o lingură cu unt la topit într-o tigaie şi căleşte ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adaugă baconul tăiat fâşiuţe, condimentează cu sare şi piper şi lasă pe foc trei minute, la de pe foc şi pune prăjeala într-un bol, împreună cu smântână şi brân¬za de vaci. Omogenizează.

Taie în jumătăţi cartofii copţi şi uşor răciţi. Scobeşte-i cât mai mult de miez şi adaugă-l în compoziţia din bol.

Amestecă bine şi potriveşte gustul de sare şi piper. Umple jumătăţile de cartof scobite cu amestecul din bol, ornează cu o frunză de pătrunjel fiecare porţie şi serveşte.

Cartof umplut

Cartof umplut

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • cartof umplut
  • cartof umplut la cuptor
  • cartof copt umplut

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.