Cartof cu creveti picanti

Printeaza

Cartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light.

Ingrediente:Cartof_cu_creveti_picanti

  • 1 cartof dulce mare
  • 2 1/2 lingurite ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei capia rosu mic, feliat
  • 1 varf de cutit fulgi de ardei iute
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 1 lingura de ketchup
  • 100 g de creveti cruzi
  • cateva fire de patrunjel, tocate
  • 2 linguri de maioneza light

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune cartoful dulce într-o tavă, unge-l cu puţin ulei şi asezonează-l cu sare. Dă-I la cuptor 45 de minute, până devine moale. Intre timp, încinge uleiul rămas într-o tigaie. Adaugă usturoiul şi ardeiul şi sotează-le 2 minute, având grijă să nu se ardă usturoiul.

Pune în tigaie fulgii de ardei iute, jumătate din cantitatea de boia, oţetul, ketchupul, 1 lingură de apă şi creveţii. Lasă totul să clocotească 2 minute, până se pătrund creveţii. Presară pătrunjelul şi amestecă.

Amestecă boiaua rămasă cu maioneza. Când cartoful e gata, crestează-l adânc pe mijloc în formă de x, adaugă amestecul cu creveţi şi cel de maioneză şi serveşte.

Cartof cu creveti picanti

Cartof_cu_creveti_picanti

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi dai si mie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.