Carpaccio de vita – un aperitiv gustos si delicios

Printeaza

O reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper, parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc, cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa.

Poate te intereseaza si

Ingrediente:Carpaccio de vita

  • 1 kg pulpa de vita
  • piper negru proaspat macinat
  • 50 parmezan

Pentru marinata:

  • 125 ml otet balsamic
  • 5 linguri sos de soia
  • 5 linguri sos Worcestershire
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 legatura de busuioc proaspat
  • 1/2 legatura cimbru proaspat
  • 15 boabe de piper zdrobite
  • 300 ml vin alb sec
  • 600 ml ulei de masline
  • 1 lingura sare de mare grunjuroasa

 

De multe ori sub denumirea de carpaccio se servesc felii mari si foarte subtiri de carne.

Carpaccio original insa se face din felii de carne de vita cruda.

In mod surprinzator, carpaccio nu isi are originea in vreo traditie culinara veche de secole, ci se pare ca a fost inventat in barul Harry din Venetia abia in anul 1950, pentru o clienta de vita nobila, careia medicul ii recomandase sa nu manance carne gatita.

 

Mod de preparare:

Curatati carnea de grasime si de tendoane. Amestecati intr-un castron toate ingredientele pentru marinata, pastrand cateva frunze de busuioc pentru ornarea platoului.

Pentru un gust desavarsit, puneti bucata de carne in marinata, acoperiti-o cu un capac si lasati-o la frigider 4-5 zile. Intoarceti carnea in fiecare zi.

La final, scoateti carnea din marinata si infasurati-o intr-o folie de plastic. Daca doriti sa o folositi mai tarziu, puneti-o la congelator (in acest caz, va trebui sa folositi apoi o masina de feliat).

Sau puteti pastra bucata de carne in frigider si, de cate ori aveti nevoie, taiati cateva felii foarte subtiri, folosind un cutit bine ascutit. Marinata trebuie strecurata si poate fi folosita ca sos pentru carne.

Pentru a servi carpaccio: puneti feliile de carne, taiate foarte subtire, pe un platou, acoperind cu ele intreaga suprafata.

Tocati marunt frunzele de busuioc ramase si puneti-le in sosul de marinata strecurat. Cu ajutorul unei pensule ungeti carnea cu acest sos, iar pe deasupra macinati niste piper negru.

Peste toate presarati fasii foarte subtiri de parmezan si serviti parmezanul ras, separat.

Carpaccio de vita

 

Carpaccio de vita cu salata asortata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


 

 

Poate iti place si:

Carpaccio_cu_sparanghel

Carpaccio cu sparanghel

Carpaccio cu sparanghel din: sparanghel, zeama de lamaie, portocale, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g sparanghel alb 3 linguri de zeamă de lămâie 2 portocale 2 linguri de creme fraîche 2 linguri de smântână 2 linguri de oţet cu tarhon 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri sare piper   Mod de preparare: […]

 

Carpaccio_de_vita_cu_patrunjel_si_lamaie

Carpaccio de vita cu patrunjel si lamaie

Carpaccio de vita cu patrunjel si lamaie din: filete de vită (carnea fiartă în prealabil), sare, piper, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel. Ingrediente: 160 g filete de vită (carnea fiartă în prealabil) piper, sare 3 lingura ulei de măsline 2 lingura zeamă de lămâie 1 lingura pătrunjel tocat     Mod de preparare: Fileul […]

Carpaccio_de_vita_cu_sfecla_hrean_si_parmezan

Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan

Carpaccio de vita cu sfecla, hrean si parmezan din: rădăcină de sfeclă tânără, ulei de măsline,  otet balsamic, sare şi piper negru, file de vită, hrean proaspăt ras sau pastă de hrean, creme fraîche,  oţet din vin alb, lamaie, cardama, parmezan. Ingrediente: 680 g rădăcină de sfeclă tânără ulei de măsline aproximativ 10 linguri de otet balsamic sare şi piper negru proaspăt […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • carpaccio de vita
  • carpaccio
  • carpaccio reteta
  • carpaccio vita
  • carpacio de vita
  • carpaccio de vita reteta
  • reteta carpaccio de vita
  • reteta carpaccio
  • reteta carpaccio vita
  • carpaccio vita reteta

5 comentarii

  1. Mai precis de aici vine numele:
    “Questo nome si deve a Giuseppe Cipriani[1], fondatore dell’Harry’s Bar[2], che in un giorno del 1950 preparò il piatto appositamente per un’amica, la contessa Amalia Nani Mocenigo, quando seppe che i medici le avevano vietato la carne cotta. Il nome venne dato in onore del pittore Vittore Carpaccio in quanto a Giuseppe Cipriani il colore della carne cruda ricordava i colori intensi dei quadri del pittore ed in quel periodo si teneva una mostra a lui dedicata.[3][4]
    Più precisamente il carpaccio che propose Cipriani consisteva in fettine sottilissime di controfiletto di manzo disposte su un piatto e decorate alla Kandinsky con una salsa che viene chiamata universale. Trattandosi di un piatto da servire crudo, la carne deve essere freschissima e mai decongelata.”

  2. Am mancat, este pur si simplu delicios

  3. Bianca Varlan

    Si eu am gustat, dar o singura data, este bun, n-as zice delicios, merita incercat cel putin o data

  4. Cum poti castiga bani! Exceptional! Incepe si tu imediat si GRATUIT un curs online care te invata rapid cum poti castiga bani folosind internetul! Lectiile sunt extrem de interesante si te invata GRATUIT cum poti castiga bani! Pentru a primi acest curs, trimite un mesaj la adresa de email:elena.lupu54@gmail.com

  5. Nina Apostoleanu

    @Daniel – Ne-ai lamurit deplin, imi plac la nebunie astfel de “uameni” care ne spun ei de unde vine si de unde nu vine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.