Carpaccio de ton

Printeaza

Carpaccio de ton

Carpaccio de ton

Pentru sos:

  • 5 linguri ulei de masline
  • 18 fire de arpagic
  • 2 lamai verzi
  • 2 varfuri de cutit de ardei iute pudra
  • sare,
  • piper

Pentru carpaccio:

  • 3 bulbi de marar
  • 1 lamaie
  • 1 ardei rosu,
  • 1 galben sau oranj
  • 300 g ton proaspat
  • 3 lingurite de seminte de mac

Mod de preparare:

Se prepara sosul: intr-un bol mare, se varsa uleiul de masline, sucul lamaie, arpagicul taiat marunt, sare si ar­deiul iute. Se amesteca si se pune deoparte.

Se frig ardeii pe gratar, se decojesc si apoi se curata. Se taie in doua, se scot coditele, se curata de samburi si se taie in cubulete mici.

Se curata bulbii de marar, se taie o jumatate de centimetru de la cotor, se elimina prima foita fibroasa, apoi se desprind restul foilor pana la interior. Se freaca partile decupate cu lamaie.

Se taie tonul cu un cutit ascutit, in felii fine. Se pun pe foile desprinse de pe bul­bii de marar, se adauga cateva bucatele mici de ardei si se presara semintele de mac.

Se serveste imediat, cu sosul scos de la frigider si pus pe fiecare felie de carpaccio.

Carpaccio de ton

Carpaccio de ton.jpg

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • carpaccio de ton
  • Carpaccio del Ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.