Carpaccio de sfecla

Printeaza

Carpaccio de sfecla din: sfecla rosie, otet de vin rosu, zahar brun, cimbru, ulei de masline, cas de capra, otet de vin rosu, ulei de masline, piper, zahar brun.

Ingrediente:Carpaccio_de_sfecla

  • 2 radacini de sfecla rosie decojite (a 200 g)
  • 250 ml otet de vin rosu
  • 80 g zahar brun
  • 2 fire cimbru
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 2 chifle ciabatta
  • 160 g cas de capra
  • 2 fire de menta

dressing:

  • 2 linguri otet de vin rosu
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingurita zahar brun

 

Mod de preparare:

Se decojesc rădăcinile de sfeclă şi se taie felii foarte subţiri.

Intr-o oală se ameste­că oţetul cu zahăr şi 350 ml apă şi se dau în clocot.

Se adaugă cimbrul, apoi sfecla şi se acoperă cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.

Pentru dressing, se bate uleiul cu telul, împreună cu oţet, zahăr şi piper.

Se scurge sfecla şi se lasă să se răceas­că.

Se stropeşte apoi cu dres­sing şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze cca 2 ore.

Ciabatta se taie bucăţi şi se aşază pe o tavă cu hârtie de copt unsă; se dă la cuptor până ce devine crocantă.

Se zdrobeşte caşul cu furculiţa.

Feliile de sfeclă marinată se aşază pe o farfurie şi se presa­ră caş şi frunze de mentă; se servesc cu ciabatta.

 

Carpaccio de sfecla

Carpaccio_de_sfecla

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am mai auzit de carpaccio de sfecla pana acum!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.