Carpaccio de ciuperci cu telina

Printeaza

Carpaccio de ciuperci cu telina din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, zahar brun, usturoi, ciuperci, ardei iute, telina verde.

Ingrediente:Carpaccio_de_ciuperci_cu_telina

  • 200 ml ulei de masline
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingurite zahar brun
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 12 ciuperci champignon
  • 1 ardei iute
  • 1 fir de telina verde

 

Mod de preparare:

Marinata: se amesteca uleiul cu suc de lamaie, sos de soia, zahar otet si usturoi pisat. Se taie picioarele de la ciuperci, iar palariile se taie felii. Se taie jumatati ardeiul iute si se curata de seminte si pielite albe. Pulpa se taie rondele.

Se taie mărunt tijele de ţelină; frunzele se pun deoparte. Ardeiul iute şi ţelina se adaugă în marinată şi se amestecă. Intr-un castron se toarnă puţină marinată şi se adaugă o parte din feliile de ciuperci; se stropesc cu marinată.

Apoi se mai aşază un strat de ciuperci şi procedeul se repetă până ce se epuizează ingredientele. Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Carpaccio se serveşte presărat cu frunze de ţelină şi asezonat cu crochete cu caşcaval.

Carpaccio de ciuperci cu telina

Carpaccio_de_ciuperci_cu_telina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.