Carpaccio cu ciuperci

Printeaza

O reteta savuroasa si gustoasa de Carpaccio cu ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper.

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci champignon
  • 50 ml ulei de masline
  • 20 g ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri otet
  • 1/2 legatura cimbru
  • zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se poate prepara rece sau cald. Pentru carpaccio rece, ciupercile se taie în felii foarte subţiri. Din celelalte ingre­diente se prepară un sos cu care se stropesc ciupercile.

Pentru carpaccio cald: se taie ciu­percile în felii puţin mai late, se rumenesc pe grill sau în tigaie, se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă de zeamă pe un şerveţel. Se sărează şi se piperează. în ambele variante se prepară un sos vinaigrette: ceapa şi usturoiul se toacă mărunt.

Se încinge restul de 50 ml de ulei în care se adaugă pe rând ceapa care se prăjeşte 2 min., apoi usturoiul, oţetul şi frunzuliţele de cimbru.

Se condimentează după gust cu sare, piper şi zahăr. Feliile de ciuperci se aşază frumos pe o farfurie, turnând peste ele sosul cald vinaigrette.

Carpaccio cu ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.